[citeste partea 2 a povestii]

mos craciun ping si pong

„Dragă Moș Crăciun,

Numele meu este Vlăduț și îmi doresc foarte mult un tren cu telecomandă și multe vagoane”

Așa încep scrisorile pe care Moș Crăciun le primește zilnic. Le desface atent pe fiecare și le citește. Chiar dacă scrisoarea vine din România, din India sau din Peru, moșul înțelege slovele. De atâția ani de când face asta, știe citi toate limbile pământului. Cu chineza i-a fost mai greu, dar a dibuit el și caracterele acelea încâlcite.

În fiecare zi, câte un sac plin de scrisori ajunge la fiecare atelier. Cei mici își doresc multe, iar Moș Crăciun nu îi poate dezamăgi. Scrisorile sunt sortate: doar cele ale copiilor cuminți sunt duse către spiriduși. Restul, sunt puse deoparte până când expeditorii își vor merita darurile. 

Spiridușii harnici lucrează până seara la fiecare cadou. De cum e gata, îl împachetează și-l pun în marele sac al lui Moș Crăciun. Cu fiecare zi care trece, sacul e tot mai mare și tot mai mare. Ajunul se apropie și renii trebuie să pornească în goana lor în jurul lumii. Noroc cu diferența de fus orar, că altfel îi era imposibil bătrânelului cu  barbă albă să ajungă pe la toate casele!

ping si pong mos craciun

[continuarea poveștii în articolul următor]

print

Citește articolul precedent:
Povestea lui Mos Craciun (partea a 2-a)

 [citeste aici prima parte a poveștii] Spiridușii se trezesc în fiecare dimineață la ora 06:44. De zeci de ani, aceeași...

Închide