Papagalul Cici

A fost odată ca niciodată un tărâm îndepărtat ce era locuit de papagali în toate culorile, în care viaţa era veselă şi colorată. Acesta se numea Madagascar şi era acoperit de păduri tropicale de o frumuseţe nemaiîntâlnită. Aici papagalii zburau peste plante gigante şi erau prieteni cu mii de specii de animale. În acest tărâm de poveste s-a născut Papagalul Cici. El făcea parte dintr-o familie care pe timpul verii migra către teritorii mai răcoroase. În primii doi ani, papagalul Cici era mult prea mic ca sa poată pleca cu familia lui, aşa că a rămas să se distreze în cuib împreună cu mama sa.

Cand a împlinit vârsta de trei ani, Papagalul Cici era foarte bucuros, pentru că în sfârşit putea să plece împreună cu ceilalţi papagali şi să călătorească prin lumea întreagă. Deşi locurile în care s-a născut erau de o frumuseţe extraordinară, Cici era curios ce se află dincolo de pădurea tropicală a Madagascarului.

Şi iată, a venit prima zi de vară, în care cei mai coloraţi papagali decid să plece în călătorie. Cici se grăbeşte, îşi adună cu mare nerăbdare toate lucrurile de care avea nevoie pe drum şi pleacă spre ţări îndepărtate. Papagalul Cici era atât de vesel şi de comic, încât pe drum îi distra pe toţi papagalii din Madagascar. Timp de trei ani, învăţase foarte multe cuvinte şi ştia să imite orice fel de zgomot din împrejurimi.

În timp ce spunea cele mai amuzante glume, Cici şi ceilalţi papagali migratori, au fost surprinşi de o furtună foarte puternică. Cici, având foarte puţină experienţă cu astfel de fenomene naturale s-a pierdut de familia lui, iar vântul cel puternic l-a purtat până în Alba Iulia.

Deşi avea o fire foarte veselă, când a ajuns în oraş, Papagalul Cici s-a aşezat pe una dintre porţile cetăţii şi a început să plângă. A fost foarte supărat timp de trei ore, până când s-a uita pe stradă şi i-a observat pe Ping şi Pong, care se distrau împreună cu o mulţime de copii. Văzându-i atât de coloraţi, Papagalul Cici a început să se simtă ca acasă şi a zburat imediat către clownii gălăgioşi, cu părul ciufulit.

La fel ca întotdeauna, Ping şi Pong au organizat imediat o petrecere de copii pentru noul oaspete cu muzică, jocuri, face-painting, baloane colorate şi o masă plină de dulciuri. Papagalul Cici a iubit instant copii de la petrecere şi a început să se joace alături de ei. Imita toate zgomotele şi cuvintele pe care le auzea în jur, ceea ce stârnea multe râsete zgomotoase. Dar când Papagalul Cici a început să cânte cu vocea lui fermecatoare, toţi copii s-au strâns în jurul lui şi îl ascultau cu atenţie şi curiozitate. Aceştia cântau împreună cu Cici tot felul de cântece, ştiute şi neştiute.

Papagalul Cici era bucuros că a ajuns la Alba Iulia în lumea lui Ping şi Pong, care era plină de veslie, speranţe şi optimism. El participă întotdeauna cu mult entuziasm la petrecerile de copii şi este unul dintre cele mai simpatizate personaje.