Ce îl face pe copil să devină mai inteligent? Tendința anului 2016 în industria produselor destinate copiilor este să răspundă acestei întrebări.

Știați că…

  • Creierul copiilor poate fi antrenat ca un mușchi?
  • Elevii și copii nu dobândesc numai abilități cognitive, ci învață să gândească liber și să se joace fără constrângeri?

Inteligența și creativitatea sunt caracteristici pe care mulți părinți le doresc pentru cei mici. Cu toate acestea copii sunt doar copii – de aceea este important să le antrenăm creierul prin exerciții și jocuri distractive.

Cea mai nouă carte de trucuri de magie ”Cum să fii sulfetul petrecerii” a fost concepută pentru a activa o gamă variată de stimuli și conexiuni nervoase din creierul unui copil care susține și îl ajută să avanseze. Această carte inedită de trucuri de magie, mentalism și provocări logice învață copii să se orienteze spre soluții de gândire, să înțeleagă și să recunoască tiparele.

Copii învață mai ușor prin joacă

Creierul unui copil este foarte diferit de cel al unui adult. Un copil de doar 2 ani are deja miliarde de conexiuni neuronale, dar acest număr imens scade constant odată ce vom ajunge la maturitate. Acțiunile exterioare ajută aceste conexiuni din creier să se adapteze și să rămână. Dacă conexiunile nu sunt utilizate în mod regulat, ele dispar din nou. Acest lucru este foarte important să îl știi dacă ești părinte. Prin natura lor, copii sunt entuziastici, curioși și aventuroși. Ca rezultat, ei absorb multe lucruri și o infinitate de cunoștințe. Mentalitatea lor de tipul ”hai să încercăm” îi ajută să dobândească cunoștințe de-a lungul drumului spre maturizare.

Exercițiile de concentrare au impact asupra abilităților cognitive

Exercițiile de concentrare îi ajută pe copii să se concentreze asupra a ceea ce este util și să ignore ceea ce este de prisos. Universitatea din Oregon a efectuat o cercetare în acest sens. Studiul a demonstrat că cei mici își pot crește atenția și inteligența cu doar câteva sesiuni de formare. Potrivit dr. Posner, șeful acestui studiu, atenția joacă un rol major în dobândirea de competențe cognitive și îi ajută să absoarbă mai mult material informativ, mai târziu, la școală.

Exercițiile de  antrenare a creierul cuceresc tânăra generație

De obicei, o abordare de formare/training a creierului este asociată cu o populație mai matură. Exercițiile pentru creier sunt deja arhicunoscute pentru această categorie matură de vârstă. Cu siguranță își amintești de valul Sudoku de acum câțiva ani, sau chiar jocul Nintendo care a fost primit cu mult entuziasm de la lansare, acum 10 ani. Această tendință se extinde și acum asupra noii generații.

Deseori părinții întreabă de jucării sau programe care le permit copiilor să-și îmbunătățească abilitățile. De exemplu, cartea cu de trucuri de magie ”Cum să fii sulfetul petrecerii” permite utilizarea creativității, complexitatea și gândirea vizuală deoarece trebuie folosite în avans imaginația și abilitățile practice orientate spre soluții. Aceste activități susțin copii în învățarea prin joc și menținerea lor antrenantă în activități care dau sens și îi ajută să se dezvolte.

trucuri-de-magie

Include activități de antrenare a creierului pentru copilul tău și ajută-l să fie mai bun!

print

Citește articolul precedent:
10 curiozități despre LEGO

Prin călătoriile noastre, am întâlnit piesele Lego în fel și chip. Chiar de curând, într-un aeroport din Germania am fost...

Închide